Home Week van de Ambachtelijke Limburgse Bakker 2016

Week van de Ambachtelijke Limburgse Bakker 2016

Op 8 oktober start de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker. Een week lang staat de ambachtelijke bakker in Limburg en Zuid-Oost Brabant centraal. Tijdens deze week zijn er diverse feestelijke activiteiten. 

Activiteiten Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker 2016

Vlaai- en broodkeuring – Welke bakker bakt de lekkerste vlaai en het lekkerste brood van 2016?

Zoals gebruikelijk zal ook dit jaar weer de verkiezing van de lekkerste vlaai plaatsvinden. Dit jaar wordt de kersen- en rijstevlaai gekeurd. Nieuw is de mogelijkheid voor banketbakkers om een luxe vlaai naar keuze in te zenden en bakkers krijgen de mogelijkheid om mee te doen aan de verkiezing van het beste brood. 

Het brood dat gekeurd wordt, is bruinbrood. 

De keuring zal plaatsvinden op dinsdag 11 oktober en de prijsuitreiking op woensdag 12 oktober. Theaterhotel de Oranjerie in Roermond is net als de afgelopen jaren de locatie. Bakkers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de vlaaienkeuring, de broodkeuring of beide wedstrijden.

De Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker in uw winkel

Speciaal voor de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakkerij hebben Debic en Sonneveld twee producten ontwikkeld die exclusief bij deelnemers aan de week te koop zijn. Door Debic is een heerlijke variant op de klassieke Limburgse vlaai ontwikkeld: een kersenvlaai met gele room en amandelspijs. Het bijzondere aan de vlaai is de dichte deksel die de vlaai een ambachtelijke uitstraling geeft. 

Sonneveld: Bakkers Mooiste zoet & Hartig zijn twee producten die onder het segment  "luxe broodsoorten" thuis horen. Deze producten zijn uiterst Smaakvol, Heerlijk mals en vooral geschikt als tussendoortje bij de koffie, thee of warme chocolademelk. De producten zijn als Drie plukbroodjes goed te consumeren en worden in een " 1 persoons" vlaaivorm gebakken.

De Hartige variant kan men ook als borrelgarnituur serveren, dit product bevat buiten verschillende kruiden en specerijen ook zongedroogde tomaatjes en is afgewerkt met geraspte kaas.

Kiest men meer voor het Zoete product, wat herkenbaar is aan de boterkruimels erop, zal verrast worden door een combinatie van kaneelgranules, suikernibs en verschillende Notenmelange.

Bake-off voor leerling bakkers

Bakken is populair en actueel. Het succes van tv-programma’s zoals ‘Heel Holland Bakt’ onderstreept dit. Dit jaar krijgen leerling bakkers de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. De beste leerlingen van de deelnemende scholen zullen tijdens een ware Bake-off tegen elkaar strijden om de titel ‘Grootste bakkerstalent 2016’. 

Promotiepakket

Ook dit jaar is er weer geheel in stijl van de Week van de Limburgse Ambachtelijk Bakker een promotiepakket ontwikkeld voor alle deelnemende bakkers. Hierin zitten diverse communicatiematerialen zoals posters, folder voor klanten en receptkaarten met innovatieve productideeën van Sonneveld, FrieslandCampina en Bakeplus.

Meld u nu aan!

Het belooft wederom een prachtige week te worden waarmee de Limburgse Ambachtelijke bakker zichzelf en het ambacht onder de aandacht kunnen brengen. 

Interesse in deelname of vragen? Vul dan het contactformulier in via de website www.vlaaikeuring.nl en wij nemen contact met u op. 

Facebook

Op de hoogte blijven van het reilen en zeilen rondom de Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker? Like dan onze Facebookpagina: www.facebook.com/vlaaikeuring